Stålberg riskerar missa premiären

Publicerad 2013-09-25

Fick axeln söndertacklad mot Tampa Bay

Viktor Stålberg, 27, kan missa NHL-premiären med sitt nya lag Nashville Predators.

Svenskforwarden tvingades lämnade matchen i 2–1-segern mot Tampa Bay efter bara fem minuter – med en misstänkt axel ur led.

Andra raka hemmasegern och 2-1 i natt över Tampa Bay. Men glädjen i Nashville var inte total då nyförvärvet Viktor Stålberg lämnade mötet med Tampa Bay efter bara fem minuter av första perioden.

Stålberg skrinnade av isen och gick direkt in i omklädningsrummet och höll sig om högerarmen efter en tackling från Dmitrij Korobov.

Från Nashville meddelades att forwarden ådragit sig en ”upper-body” och inte skulle återvända till matchen.

På presskonferensen efter matchen hälsade tränaren Barry Trotz att svensken är ”day-by-day” men att han definitivt missar de två nästa träningsmatcherna.

Men vill det sig illa är även säsongspremiären 3 oktober mot St. Louis i fara.

Stanley Cup-vinnaren Stålberg lämnade Chicago och skrev på ett fyraårskontrakt värt cirka 75 miljoner kronor med Predators i somras.

Backtalangens målsuccé

Hampus Lindholm, 19, gjorde bara ett mål på 44 matcher i AHL i fjol. I natt kom hans tredje mål på försäsongen för Anaheim Ducks, som sedermera förlorade det södra kaliforniska derbyt mot Kings med 2-1. I ett powerplay drog han pucken mot mål och fick lite hjälp av att Jonathan Quick i var skymd.

– Jag försöker bara fokusera på att göra mitt bästa varje dag, säger den förre Röglebacken till LA Times.

Viktor Fasth vaktade Ducks kasse med en räddningsprocent på 93,9.

Fyra mål på fyra och en halv minut

Jean-Sébastian Giguère hade ingen rolig kväll i kassen när Colorado föll mot Dallas med 5-3. Målvakten släppte in fyra mål på drygt fyra minuter och blev utbytt. Därför gjorde det föga att kaptenen Gabriel Landeskog reducerade till 1-4.

Svensk hjälte i ”Slaget om Ontario”

Robin Lehner stoppade 26 skott och blev utsedd till matchens bästa spelare nära Ottawa vann det klassiska Kanadaderbyt mot Toronto med 3-2 – uitan stjärnor som Jason Spezza, Bobby Ryan och Erik Karlsson.

– Förra året slog Toronto oss i de flesta av matcherna, och de tär rivalitet mellan oss, så det är alltid lika skönt att vinna mot dem, säger Lehner enligt nhl.com.