Charles Berglund bör ta in en målvakt – varför inte Mark Owuya?

Det var en ängslig match i Hovet på måndagskvällen.

Två krislag möttes i ett äkta derby, Djurgården vs Södertälje.

Det syntes i inledningen att lagen inte ville förlora, inte ville göra misstag och inte gå bort sig i egen zon.

Mycket styrspel och spelarna gjorde många defensiva val istället för att ligga på, jaga puck och jaga spelare ut ur burskyddet.

Hemmalaget fick det första målet, Michael Holmqvist, och skotten i den första perioden 3-4 beskriver riktigt bra hur trist den akten var att titta på.

Sedan kom 20 minuter av härlig hockeyshow.

Bör värva ny målvakt

Utvisningar, målchanser och två lag som gjorde misstag vilket ledde till lägen för motståndarna.

Djurgården hade svårt att få till uppspelen och gjorde misstag när de var på väg ut ur egen zon.

Sedan får Adam Reideborn ta på sig matchen andra Södertälje-mål. Ett höstlöv från Jason Gregoire och den borde han ha tagit, Reideborn.

Just målvaktspositionen är Djurgårdens akilleshäl just nu.

Mot Björklöven i lördags bytte Djurgården målvakt mitt under matchen, från Mattsson till Reideborn och det hjälpte inte.

Nu fick Mattsson se sig bänkad och jag tycker att sportchef Charles Berglund bör värva en målvakt – varför inte Mark Owuya?

Han brinner för Djurgården, bor i Stockholm och är arbetslös.

Mycket passande.

Livsviktig SSK-seger

Mot Södertälje saknade Djurgården även en målskytt. I den sista perioden öste hemmalaget på mot duktige Idoff i SSK-målet, men det blev aldrig riktigt farligt och det var för få spelare som orkade, eller ville, ta skitjobbet framför målet.

Djurgården hade mycket puckinnehav, speciellt på slutet. Men ännu en förlust för Djurgården blev slutsummeringen.

Nu blev hockeyallsvenskan ännu jämnare och endast nio poäng skiljer mellan lag 14, Troja och lag 5, Mora. Så jämn har hockeyallsvemskan aldrig varit efter halva serien.

Södertälje tog en livsviktig seger.

En seger som ger mersmak – speciellt eftersom den kom mot ärkerivalen från huvudstaden.

Nu har laget lämnat jumboplatsen i allsvenskan och kanske har färden uppåt i tabellen startat.