Jättevändningen i hemmapremiären

Uppdaterad 2013-08-16 | Publicerad 2013-08-15

TPS såg ut att gå mot en bekväm seger.

Då vände Djurgården 1-4 till 4-4 i tredje perioden och avgjorde sedan på straffar genom Mattias Guter.

I tisdagens European Trophy-premiär vann Djurgården borta mot Tappara med 3-2.

I kvällens hemmapremiär mot Åbo-laget TPS kom andra vinsten.

Men den satt långt inne.

Gästerna tog ledningen efter åtta minuter genom Markus Seikola i numerärt överläge men Djurgården kvitterade i andra perioden efter mål av Mattias Kallin.

Glädjen blev dock kortvarig.

TPS ryckte ifrån

Dryga minuten senare återtog TPS ledningen. Djurgården drog på sig ytterligare en utvisning och gästerna utökade till 1-3. Innan andra perioden var över kom även 1-4.

TPS såg ut att gå mot en enkel seger men i tredje perioden stod Djurgården för en mäktig vändning.

Efter 58 sekunder gjorde Dustin Johner 2-4 och sedan fortsatte målproduktionen genom Marcus Sörensen och Markus Ljungh.

Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar. Efter tre missar av TPS och två av Dif klev Mattias Guter in och avgjorde.

FBK tog ny seger

Färjestad vann senast mot Helsingfors och när man gästade ett annat lag från den finska huvudstaden – Jokerit – blev det vinst igen, den här gången med 2–0. Linus Fröberg och Marius Holtet stod för målskyttet.

HV71 förlorade återigen. KalPa, från Kuopio, satte 2–1-målet 18.32 in i tredje perioden.