Rögle tillbaka i förlustspåret

Publicerad 2013-09-26

Västerås vann med uddamålet

Efter att äntligen ha tagit sina första poäng i förra omgången åkte Rögle i kväll till Västerås i hopp om att ta tre nya poäng. Matchen var jämn och båda lagens målvakter storspelade. Till slut kunde dock Västerås överlista Brandon Maxwell i Rögles mål och ta en uddamålsvinst.

Rögle tog sina första poäng när man senast vann hemma mot Oskarshamn med hela 6-2. I kväll mötte man ett Västerås som ligger högt upp i tabellen. Om det var en målrik match senast för Rögle var det desto målsnålare mot Västerås. Båda lagen försvarade sig bra och hade målvakter som hade bestämt sig för att hålla tätt.

Rögle var det något hetare laget i den första perioden även om skottstatistiken var 7-7. Inget av lagen lyckades överlista det andra och när lagen gick till periodpaus stod det 0-0.

Mållöst även efter den andra perioden

Om det var Rögle som vann den första perioden på poäng var det Västerås som var det något hetare laget i den andra perioden. Publiken i ABB Arena Nord fick dock vänta på att få se några mål och 0-0 stod sig också den andra perioden ut.

Dödläget skulle brytas i den tredje perioden och det var hemmalaget som fick jubla. Efter tre minuter var det Fredrik Johansson som fick in pucken bakom Brandon Maxwell i Rögles mål. Rögle försökte att få in en kvitteringe men Jonas Fransson i Västerås mål var omutlig. Det blev inga mer mål i matchen och hemmalaget kunde jubla åt tre nya poäng.