Timrå IK

Kampen om topp-sex tätnar och Malmö är i allra högsta grad inblandat i kampen om att ta en direktplats till kvartsfinalspelet.

När laget tycktes vara riktigt på gång svarade skåningarna för en blek insats mot Brynäs i torsdags och det följdes i kväll upp med en chockförlust mot ett redan kvalklart Timrå.

Avgjorde i tredje perioden

Medelpad-laget tog ledningen genom Johannes Kinnvall i den första perioden, men mellanperioden styrde Malmö kraftigt och till slut kom kvitteringen.

Frederik Storm spelade snyggt fram Konstantin Komarek till 1–1.

– Målvakten tappade sin klubba och jag visste att det skulle finnas en linje framför honom, säger Storm i C More om framspelningen.

Många hade förmodligen förväntat sig ett offensivt Malmö i tredje perioden, men i stället hamnade pucken i nät i egen bur.

Radade upp chanser

Timrås poängkung Anton Wedin avlossade ett skott som tog via Oscar Alsenfelts plockhandske och in.

Malmö hade en jättepress i kvitteringsjakten och radade upp heta lägen med utplockad målvakt.

Men det blev förlust mot jumbon med 1–2 och Malmö missade en jättechans att sätta sig i ett bra utgångsläge i topp-sex-jakten.