Vinster för Västerås, Södertälje och Troja

Markus Ljungh.

Borås - Västerås 2-5

Det är mycket fokus på de nya juniorerna i Västerås lag, inte minst sensationen William Karlsson.

Men glöm inte fjolårets succéjunior Markus Ljungh. Han har spelat bra i höst, men inte glänst i poängprotokollet, men kanske kom en islossning för 20-åringen på bortaplan mot Borås. Ljungh, som gjorde 13 mål ifjol, satte sin andra och tredje fullträff för säsongen när han gjorde 4-1 och 5-1 i den sista perioden när västmanlänningarna till slut vann med 5-2.

Västerås tog i och med segern över serieledningen igen, men har en match mer spelad än serietvåan Örebro som spelar sin hängmatch under lördagen.

Sundsvall - Södertälje 2-5

Södertäljeforwarden Thom Flodqvist nätade i seriepremiären, men har sedan dess gått mållös i 14 matcher innan han hittade målet igen när Södertälje vann på bortaplan mot seriejumbon Sundsvall.

21-åringen satte 3-0-målet mitt i matchen och följde upp det med att skicka in 4-1 i den sista perioden, och är nu uppe i totalt tre fullträffar den här säsongen. Mathias Månsson, Julian Jacoben och Tony Lagerström nätade också för SSK.

Södertälje vann därmed efter två raka förluster, men plockade sin blott andra trepoängare på åtta matcher.

För Sundsvall - som hade Timrålånet Max Friberg i laget - var detta fjärde raka nederlaget.

Troja/Ljungby - Oskarshamn 2-1

Trojas nyförvärv Andrej Hebar fick debutera i smålandsderbyt mot Tingsryd och blev då poänglös i 3-7-förlusten.

Hemmapremiären blev desto roligare för slovenen som blev stor matchvinnare i 2-1-segern mot Oskarshamn. 27-åringen var med i förarbetet till Istvan Bartalis 1-0-mål och satte sedan själv det matchvinnande 2-1-målet med mindre än tre minuter kvar att spela.

Troja bröt därmed en negativ trend om tre raka nederlag.

Oskarshamn, där Mikael Lidhammar tröstmålade genom att göra mål för andra matchen i rad, hade innan derbyt två raka segrar.