Segrar för Bofors, Örebro och Mora

Fredrik Sandgren tröstmålade för Almtuna.

Bofors – Almtuna 2-1

Almtuna hade inför den tuffa bortamatchen mot Bofors poäng i 13 raka matcher, men den sviten bröts i Nobelhallen.

Hemmastarka Bofors, som innan förlusten mot Mora senast hade sju raka hemmasegrar, tog ledningen genom backen Fredrik Ericson, och utökade sedan genom färska Brynäslånet Ludvig Rensfelt. Den 2-0-ledningen skulle visa sig bli matchvinnande.

Fredrik Sandgren reducerade för Almtuna i matchens sista minut, men närmare än så kom inte Uppsalalaget.

Bofors tog därmed en ytterst viktig seger i kampen om playoffplatserna. Laget är nia i tabellen och har två poäng upp till sjundeplatsen.

Tingsryd – Örebro 2-4

Tingsryd har ännu inte fått uppleva någon Joakim Fagervall-effekt.

I den nya tränarens andra match, och hans första hemmamatch, blev det förlust mot serietvåan Örebro.

Visserligen tog Tingsryd ledningen med 1-0, precis som senast mot Almtuna, men sedan kvitterade och vände Örebro. Alexander Deilert slog in kvitteringspucken redan i den första perioden och i den andra sköt Henrik Löwdahl 2-1 i power play innan Markus Andersson utökade till 3-1. Det avgjorde matchen och Örebro vann till slut med 4-2.

Serietvåan Örebro bröt därmed en två matcher lång förlustsvit medan Tingsryd – där Tom Koivisto satte båda tröstpuckarna – förlorade fjärde matchen i rad.

Sundsvall – Mora 1-3

Formstarka Mora fortsätter att vinna och via en 3-1-seger på bortaplan mot Sundsvall så plockade laget sin fjärde raka seger.

Sundsvall öppnade dock bäst såväl spel- som målmässigt och ledde med 1-0 efter den första perioden sedan Modolånet Magnus Häggström nätat. I den andra perioden vände Mora och lagets poängkung Mikael Zettergren sköt såväl 1-1 och 3-1. Däremellan smällde Aki Heino in 2-1 i power play. De tre målen avgjorde matchen.

Mora befäste därmed sjätteplatsen i tabellen.

Sundsvall, som vann skotten med 46-26, fortsätter att ha det tungt. Laget förlorade sin sjunde raka match.