Dagens namn: Lennart, Leonard

Mora klättrar i tabellen - Engstrand hjälte

Publicerad 2018-02-10

Mora klättrar upp över kvalstrecket.

Målvakten Christian Engstrand, 29, blev stor matchhjälte i ett viktigt straffdrama.

– Skönt att stänga igen, säger han i C More.

Färjestad BK

Mora åkte på en rejäl stjärnsmäll senast och förlorade mot HV71 med 0-5 - sin andra raka förlust.

Men när Färjestad, som kom till Jalas Arena med fyra raka segrar i bagaget, gästade fick det Johan Rosén-ledda laget med sig två poäng efter ett straffdrama.

”Fick improvisera”

Det var en fartfylld tillställning mellan lagen som resulterade i ett 4–4-resultat när den tredje perioden var slut.

Lagen behöll tempot även under de återstående minuterna men tack vare två storspelande målvakter, Färjestads Stefan Steen och hemmalagets Christian Engstrand, slutade förlängningen mållös.

Under straffdramat skulle dock Mora dra det längsta strået.

Engstrand tog tre av tre medan David Kase fick in en puck bakom Steen i FBK-kassen.

– Jag hade dålig koll på deras skyttar, så jag fick improvisera lite. Skönt att stänga igen, säger 29-åringen i C More och fortsätter:

– Otroligt skönt att vinna, vi behöver alla poäng vi kan få.

Segern innebär att Mora klättrar över kvalstrecket och petar ner krislaget Örebro till en trettondeplats i tabellen.