Dagens namn: Bror

Viktig seger för Borås

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-13

Vann mot Oskarshamn – fick andrum i bottenstriden

Borås tog tre poäng mot Oskarshamn och får lite luftrum i botten av tabellen tack vare 2–1-segern.

Efter en mållös förstaperiod var det hemmalaget som hade det bästa och mesta av spelet. Skotten slutade 18–8 men IKO-målvakten Christian Engstrand storspelade.

Efter halva andra perioden tog hemmalaget logiskt ledningen genom Henrik Eriksson, men fem minuter före paus var det kvitterat efter en fullträff av Richard Gynge.

Borås fortsatte vara det hetare laget och vann skotten till slut med hela 45–26.

Avgörandet kom i box play i tredje perioden.

Ett felpass bäddade för en spelvändning och Lenny Dower fick till slut öppen gata och kunde sprätta upp segerpucken i nättaket.

Hemmalaget spelade power play tre minuter från slutet och kunde sätta spiken i kistan, men man misslyckades och Oskarshamn fick en allra sista chans.

Gästerna etablerade spel i Borås zon och 35 sekunder före slutet plockade man ut målvakten Christian Engstrand och satsade på sex utespelare.

Men Borås avvärjde och vann och har nu hela sju poäng ner till kvalstrecket.