Matchfakta 2/3

AIK–Nybro 7–1 (1–0, 4–1, 2–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-02

AIK har en liten möjlighet att nå en play off-plats.

Tack vare kvällens 7–1-seger mot Nybro står Solna-laget och Bofors på lika många poäng, men båda lagen har ett hinder. Borås med två poäng mer har en klar fördel inför slutomgången.

36–36 i skott, men hemmalaget hade en dominans i förvaltade målchanser.

Mattias Beck inledde målskyttet i första perioden och i andra gick AIK upp till en 5–1-ledning efter bland annat två power play-mål. Christian Sandberg och Rasmus Ericssons fullträffar kom med 74 sekunder mellanrum ett par minuter före pausvilan.

Nybro var redan ett slaget lag och trots att man vann skotten i slutperioden kunde man bara överlista AIK-keepern Jimmy Danielsson en gång.

Nu återstår det att se vilket lag som kniper sista play off-platsen.

AIK möter Oskarshamn borta i matchen. Borås tar sig an Almtuna på hemmais samtidigt som Bofors möter Sundsvall borta.

Första perioden: 1–0 (16.52) Mattias Beck (Kristian Gahn, Christian Sandberg).

Andra perioden: 2–0 (4.46) Daniel Bång (David Engblom), 3–0 (5.00) Johan Adolfsson (Jonas Westerling, Andreas Frisk), 3–1 (7.30) David Algulin (Fredrik Näslund, Fredrik Sandgren) spel fem mot fyra, 4–1 (16.16) Christian Sandberg (Mattias Beck, Daniel Ström) spel fem mot fyra, 5–1 (17.30) Rasmus Ericsson (Jonas Westerling, Patrik Bergström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 6–1 (5.26) Rasmus Ericsson (Jonas Westerling, Johan Adolfsson), 7–1 (11.55) Daniel Bång (Sami Pitkänen, David Engblom) spel fem mot fyra.

Skott: 36–36 (17–11, 9–12, 10–13).

Utv, AIK: 5x2. Nybro: 6x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 872.

Malmö–Huddinge 4–3 (1–0, 2–1, 1–2)

Malmö slipar formen inför kvalserien. Det kan behövas.

På söndagen slogs Huddinge tillbaka med 4–3, men avgörandet kom sent.

Matchuret visade 19.44 när Mikko Eloranta rakade in segerpucken.

Den första perioden bjöd inte direkt på någon stor underhållning. Malmö gjorde enda målet 44 sekunder före pausvilan när Marcus Paulsson slog in sin egen retur.

Hemmalaget stack i mittperioden upp till en 3–1-ledning, men gästernas Jimmy Ahnelöv och Jimmy Wendel slog till med en varsin fullträff i tredje perioden.

Matchen kunde slutat hur som helst men det vara alltså Malmö som avgjorde tillställningen i slutsekunderna. Marcus Paulsson och Mikko Eloranta kom helt rena mot Huddinges målvakt Pontus Sjögren. Paulsson spelade Eloranta som på andra försöket fick in pucken i nätmaskorna.

Huddinge gjorde en bra match och har stora möjlighet att klara sig kvar i allsvenskan genom kvalspelet.

Första perioden: 1–0 (19.16) Marcus Paulsson (Calle Steen, Johan Björk).

Andra perioden: 1–1 (4.43) Oscar Ahlström (Victor Ahlström, Jimmy Ahnelöv) spel fem mot fyra, 2–1 (7.07) Frank Banham (Carl Söderberg, Jyrki Välivaara) spel fem mot tre, 3–1 (13.24) Carl Söderberg (Mikael Wahlberg, Fredrik Eriksson).

Tredje perioden: 3–2 (0.44) Jimmy Ahnelöv (Jonas Rådlund, Roger Jönsson) spel fem mot fyra, 3–3 (11.16) Jimmy Wendel (Marcus Forsberg, Jonas Rådlund), 4–3 (19.44) Mikko Eloranta (Marcus Paulsson, Calle Steen).

Skott: 34–27 (10–11, 14–8, 10–8).

Utv, Malmö: 6x2. Huddinge: 7x2, 1x10.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 3293.