Matchfakta 11/5

Detroit-Dallas 2-1 (2-1, 0-0, 0-0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-11

Första perioden: 1-0 (05.56) Darren Helm 1 (Jiri Hudler), 1-1 (10.41) Stephane Robidas 2 (Mike Ribeiro, Brenden Morrow), spel 5 mot 4, 2-1 (15.13) Henrik Zetterberg 8 (Pavel Datsjuk, Tomas Holmström), spel 5 mot 4.

Skott: 34-18 (12-4, 9-8, 13-6)

Utvisningar, Detroit: 6x2 min. Dallas: 7x2 min, 2x10 min.

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 0, 0, 12.25

Matchen: En befarad hjärnskakning stoppade Johan Franzén från spel i natt. Detroits hetaste målgörare i slutspelet kan också missa fler matcher. Svensken ska undersökas och klart är att han missar match tre på måndag.

Men med Franzén frånvarande steg Henrik Zetterberg fram och blev matchhjälte och också vald till matchen bäste spelare. Hans avgörande 2-1 kom redan drygt 15 minuter in i den första perioden.

I spel fem mot fyra drog ”Zäta” till direkt på Pavel Datsjuks passning och pucken passerade en häpen Marty Turco i Dallas-målet. Framför kassen stod som vanligt Tomas Holmström och störde.

Matchen fick ett fult slut när Detroits målvakt Chris Osgood tryckte till med klubbanden mot Dallas Mike Ribeiro. Strax därefter hämnades Ribeiro med en slasning mot Osgood.

– Även om jag gjorde det var det en olyckshändelse. Jag försökte skydda vår bästa spelare Nick Lidström så att han inte blev överkörd, sa Osgood.

Serien vänder till Dallas där den tredje matchen spelas på måndag kväll lokal tid.