Mattias Modig utvisad och knockad när Rögle vann

Modig får ett vansinnesutbrott.

Först visades han ut efter ett frispel på domaren Sören Persson.

Sedan byttes han ut efter att ha knockats av ett skott.

Luleås landslagsmålvakt Mattias Modig hade en svart söndag när Rögle vann med 3–1.

Det var två lag med olika formkurva som möttes i Ängelholm. Serieledande Luleå var fullproppat med självförtroende medan Rögle kom med hängande huvuden efter åtta matcher på raken utan seger.

Men det var Rögle som fick en kanonstart. Redan efter 57 sekunder vände Mathias Tjärnqvist runt på en femöring efter en tekning och skickade iväg pucken som slank in bakom Mattias Modig.

”Helt värdelös”

I mittakten fick Luleå en chans att kvittera på straff, men Christopher Nilstorp överlistade straffskytten Johan Harju.

– Min straff var helt värdelös, sa Harju självkritiskt till ppv.

I stället kunde Rögle utöka. I power play petade Cam Abbott in 2–0 – vilket fick Mattias Modig att bli fullständigt rosenrasande.

Modig ansåg att han hade blockerat pucken med benskyddet och skällde som en besatt. Luleåmålvakten lugnades ner av lagkamraten Jan Sandström, men domaren Sören Persson uppskattade inte Modigs utspel och gav honom tio minuters utvisning.

Fördöms av tränaren

– Jag tyckte att jag hade pucken fast under benskyddet, så kom de och tryckte loss den. Det var därför jag blev tjurig. Jag kan tjura till i bland, 2–0 var ett viktigt mål för dem när matchen stod och vägde, säger Modig till TT.

Hans uppträdande fördömdes av Luleås tränare Roger Rönnberg:

– Det finns inga ursäkter för hans beteende, så gör man inte. Överhuvudtaget var vi på gång i den andra perioden, men tyvärr tappar vi matchen igen genom att bli upprörda på domaren. Det måste vi lära oss att inte bli, så det tar vi med oss som en lärdom, säger Rönnberg till TT.

Men Luleåmålvakten Mattias Modigs mörka söndag var inte över. 3.19 in på tredje perioden fick han Mathias Tjärnqvists projektil rakt på masken, föll ihop och tvingades bryta matchen. Enligt TT var han dock ganska pigg efter matchen.

Två målvaktsbyten

Ouppvärmde ersättaren Gusten Törnqvist fick ingen mjukstart. Bara några minuter senare tryckte Peter Högardh in 3–0 efter att Johan Harju misslyckats att rensa iväg pucken.

Harju reducerade med 13 sekunder kvar, men det påverkade inte matchen mer än att det blev grinigt strax efter målet med en rad utvisningar som följd.

Segern var mycket viktig för Rögle som sjunkit som en sten i tabellen efter en överraskande bra säsongsstart.

– Vi måste våga spela hockey. Och det gjorde vi i dag. Första fem minuterna var något av det bästa vi gjort på hela säsongen, säger Rögles lagkapten Kenny Jönsson till ppv.

Noterbart: Även Rögle bytte målvakt. Christopher Nilstorp tacklades av Linus Omark och valde att lämna över målvaktsspaden till Jürgen Penker inför sista perioden. Enligt TT fick Nilstorp fått en mindre hjärnskakning och blir borta i runt 14 dagar.