Tog tre nya viktiga poäng mot Timrå

Lee Goren testar Johan Backlund.

Statistiken talade för en målsnål match med hemmaseger.

Kvällens match blev inget undantag.

Skellefteå hemmaslog Timrå med 2-1 och tog därmed ett stort kliv närmare slutspelet.

I de tre tidigare matcherna mellan Skellefteå och Timrå denna säsong har hemmalaget gått segrande av isen efter målsnåla matcher.

Och kvällens match följde statistikens lag. Skellefteå vann med 2-1.

Men segern satt långt inne.

Medvind

Både Skellefteå och Timrå kom till start med stark medvind i ryggen efter viktiga segrar sist.

För Timrå blåste det bäst i början av första perioden. Andreas Hadelöv i Skellefteåmålet sattes på prov flera gånger.

Men Skellefteå släpptes in i matchen efter ett par onödiga Timråutvisningar.

Inget av lagen lyckades dock spräcka nollan i första perioden.

Även andra perioden slutade mållös. Båda lagen hade dock flera chanser att ta ledningen, men den där sista skärpan framför mål saknades.

Matchen tände till

I likhet med de andra perioderna var tredje otroligt jämn. I femte minuten kom målet som matchen behövde. Kent Mcdonell tryckte in ledningsmålet för hemmalaget.

Efter målet tände matchen till. Timrå skapade genast ett hårt tryck mot Skellefteåmålet.

Men några Timråmål blev det inte. I stället utökade Skellefteå ledningen.

Pontus Petterström lirkade in 2-0 efter slarv i Timråförsvaret.

Timrå fortsatte dock sin jakt på en reducering. Med 14 sekunder kvar kom tröstmålet då Björn Svensson spräckte Hadelövs nolla.