Modos målvakt Karol Krizan fick nog efter 0–3.

Tre mål i baken efter 5.32 – då tackade Modos målvakt Karol Krizan för sig.

Men förnedringen slutade inte där.

Djurgården krossade Harri Rindells manskap med 7–0.

Modo, som innan matchen på Hovet låg tvåa i elitserien, fick en mardrömsstart. Redan efter 3.37 petade Djurgårdens Fredrik Bremberg in 1–0 på returen efter David Printz skott.

Per Hållberg visades sedan ut och bara 97 sekunder efter ledningsmålet dunkade Timmy Pettersson in 2–0 med ett backskott.

Modo var i brygga redan där. Och när Andreas Holmqvist bara 28 sekunder senare smackade in 3–0 med ett distinkt slagskott hade Modos målvakt Karol Krizan fått nog.

”Tuff start”

Pucken hade knappt hunnit landa i nätmaskorna innan Krizan hade hoppat över sargen och tackat för sig.

– Vi fick en tuff start. Men vi spelade upp oss sista 15 minuterna och nu är vi på gång, sa Modos lagkapten Per Svartvadet till Canal plus i den första periodpausen.

Men Modo fick en mardrömsstart även på den andra perioden då Andreas Holmqvists backskott letade sig in bakom Krizans ersättare Michal Zajkowski.

Andreas Engquist ökade på till 5–0 och Dick Axelsson hade lite flyt när han vallade in 6–0 via Zajkowskis benskydd.

Modo mållöst

Modotränaren Harri Rindell var uppgiven och förbannad när han intervjuades i den andra periodpausen.

– Vi ser tunga ut och det har varit en tung kväll. Det gäller att komma tillbaka och hitta spelet. Visa känslor för det spelet, annars duger det inte.

Men Modo lyckades inte näta heller i den tredje perioden. I stället kunde Andreas Engquist fastställa slutresultatet till 7–0.

Modo fick tidigt i matchen stjärnan Niklas Sundström ryggskadad. På slutet haltade även Hans Jonsson ut i omklädningsrummet. Det är osäkert hur allvarliga skadorna är.