WASHINGTON. San Jose var på väg mot ett nytt fiasko tidigt i morse, men slet sig till en förlängning och i den lyckades Devin Setoguchi rädda tabellettan undan förnedring.

Matchvinnaren David Setoguchi avgjorde till San Josés fördel i förlängningen. Här jublar han tillsammans med lagkamraten Manny Malhotra. FOTO: GETTY IMAGES

Det blev natten när favoriterna slog tillbaka

Pittsburgh, Detroit och New Jersey utjämnade alla sina serier – och till slut lyckades även hårt ansatta San Jose Sharks göra detsamma.

Det satt dock ytterligt hårt åt.

Colorado såg ständigt till att vara i ledningen i den märkligt målrika tillställningen och hade 5-4 på hajarna med mindre än en halv minut kvar av ordinarie matchtid.

Men då vräkte en överlycklig Joe Pavelski in kvitteringen och matchen gick till förlängning. Den hann pågå i fem minuter och 22 sekunder innan Devin Setoguchi frälste hemmafansen – som dessförinnan mest buat åt sina hjältar – med det avgörande sudden death-målet.

Därmed är serien utjämnad och San Jose – som radat upp slutspelsdebacle de senaste fem åren – kan åtminstone tillfälligt andas ut.