Jesper Mattsson sparkad, tung förlust mot Tingsryd och uppretade fans.

Då svarade krisstämplade Malmö med att vinna hemmaderbyt mot Rögle med 2-0.

– Det var nog vår bästa match för säsongen, säger målvakten Markus Svensson.

Markus Svensson.

Det har talats om kris i Malmö.

I fredags sparkades lagkaptenen Jesper Mattsson, laget förlorade mot Tingsryd och fans har varit uppretade eftersom klubben lagt locket på i affären Mattsson.

Förhoppningarna på laget inför hemmaderbyt mot Rögle var inte stora - men laget visade att man inte störts av situationen och vann rättvist med 2-0. Markus Svensson i hemmamålet motade totalt 20 skott och höll alltså nollan.

Det viktiga var att vi vann, att jag höll nollan var bara en bonus, säger Svensson till Viasat Hockey och var helnöjd med hemmalaget.

– Det kändes bra hela dagen. Vi backcheckar hårt, våra backar vågar stå upp och då blir allt mycket enklare för mig.

Malmö ägde den första perioden, Rögle tog timeout efter knappt elva minuter och två minuter senare skottade junioren Roger Ohlsson in 1-0 för Malmö.

Rögle spelade upp sig i den andra perioden, men Malmö kunde i power play utöka ledningen till 2-0 efter en rörig situation framför mål där Ossi-Petteri Grönholm till slut kunde trycka in pucken bakom Jonas Fransson.

Rögle tog ut målvakten med tre minuter kvar att spela, men lyckades aldrig närma sig.

– Det här var nog vår bästa match för säsongen, konstaderade Svensson i Viasat Hockey.

– Fortsätter vi spela så här, och kriga för varandra, så kommer det att bli jäkligt bra

I det första hemmaderbyt för Malmö mot Rögle kom över 11 000 personer till Malmö Arena, till det andra derbyt i samma arena letade sig 7 310 personer dit.