Niclas Bergfors målform fortsätter

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-30

NEW YORK. Niclas Bergfors har kommit igång nu.

Han gjorde säsongens första mål mot New York Rangers i onsdags – och följde upp med ett nytt när Atlanta i natt slog Buffalo med 4-3 på övertid.

Ja, när ”Bergie” blir het, då blir han det med besked.

Efter en seg start på säsongen slog han alltså äntligen till med ett mål när Atlanta slog New York Rangers i onsdags – och i natt, mot Buffalo, small det alltså omedelbart igen.

Den här gången såg han till att ge Thrashers 3-2-ledning efter att laget hämtat in ett 2-0-underläge i andra perioden. Buffalo-målvakten Ryan Miller hamnade fel bakom målburen, pucken kom ut till den 23-årige smålänningen kunde lägga den i praktiskt taget tom kasse.

Sju sekunder före slutsignalen kunde Buffalo visserligen kvitter, men med bara en halvminut kvar av övertidsperioden gav Dustin Byfuglien igen för den kallduschen.

Tobias Enström assisterade till avgörandet och ytterligare ett mål och även Johnny Oduya noterades för en assist.

Nattens chock:

Edmonton knockade regerande mästarna Chicago och vann med hela 7-4 i självaste United Center.

Magnus Pääjärvi hade en assist, men matchens stora stjärnor var de andra två unga stjärnorna, Taylor Hall och Jordan Eberle.

Inte sedan Patrick Kane och Jonathan Toews gjorde sina första matcher har publiken i Chicago sett två rookies ställa till med en lika övertygande show.

Det onda blod som kokar mellan Pennsylvania-lagen Pittsburgh och Philadelphia kom till uttryck rätt tidigt i Consol Energy Center i natt, om man säger så.

Efter sex sekunder slogs Mike Richards med Matt Cooke och efter tjugotre gick Jody Shelley upp mot Deryk Engelland.

Innan fyra minuter klarats av satt sammanlagt tio man – fem från vardera laget – i utvisningsbåset.

Sedan lugnade det, till publikens besvikelse, ner sig och rivalerna började spela hockey istället.

Till slut vann Philadelphia med 3-2.