Almtuna krossade Sundsvall

Sundsvall - Almtuna 1-6

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-16

Många tippar att Sundsvall kan få problem den här säsongen och det började onekligen inte bra hemma på Gärdehov.

Almtuna kunde vinna seriepremiären med betryggande 6-1 efter att ha vunnit skotten med hela 39-14.

Uppsalalaget hade tagit ledningen med 3-0 efter två perioder innan man punkterade matchen i den sista akten. Mark Hurtubise skottade via olycklige Petter Rydén in 4-1, Fredrik Vestberg dribblade av två backar och hängde 5-1 innan Rickar Rollin-Carlsson rundade buren och tryckte in 6-1 med sitt andra mål för kvällen.

Fredrik Pettersson-Wentzel vaktade Almtunamålet och tvingades mota blott 13 skott.

Sundsvalls enda tröstmål gjordes av veteranen Mikael Simons.

Västerås - Bofors 5-0

Det har varit spelare in och spelare ut under sommaren och hösten i Västerås, och många har ifrågasatt kontinuiteten och lagkemin.

Men i premiären visade västmanlänningarna var skåpet ska stå och slog tillbaka Bofors med klara 5-0.

Segern kom efter en briljant förstaperiod. Junioren Markus Ljungh rakade in en retur fram till 1-0, Damien Fleury skottade in 2-0, Jason Walters snappade upp en förlupen pucken fram till 3-0 och på ett friläge kunde Fredrik Johansson skicka in 4-0. Och allt detta skedde i den första perioden.

Därefter var matchen avgjord och det blev en ganska avslagen tillställningen.

Rasmus Sandström fastställde slutresultatet till 5-0 i den andra perioden.

Daniel Sperrle i Västeråsmålet motade 27 skott och höll alltså nollan.

Örebro - Troja/Ljungby 8-3

Örebros offensiva stjärnkollektiv vann planeligt premiären mot Troja/Ljungby med 8-3. Men segern var inte lika säker som siffrorna visade, vilket skottstatistiken 37-35 också vittnade om.

Hemmalagets offensiva spetsar såg dock till att spela hem segern.

Örebro började koppla greppet om matchen i den andra perioden då Pär Edblom, som Örebro värvat från just Troja, med sitt andra mål för kvällen gjorde 3-2 med ett backhandskott. Fredrik Orrsten och Henrik Löwdahl ökade på till 4-2 och 5-2 innan den andra perioden var över, och det resultatet kunde Örebro sedan spela på.

I den sista perioden smällde Örebro in två snabba mål, och då var matchen över.

Fjolårets poängkung Conny Strömberg var som brukligt på spelhumör. Veteranen levererade ett mål och tre assist och fortsätter alltså där han slutade ifjol: som etta i poängligan.