LHC-mål i sista sekunden – eller?

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-15

Domarna tvingades titta extra på Linköpings ledningsmål – AIK kvitterade snabbt

Elitserien är igång.

AIK är tillbaka i hockeyns finrum och såg ut att spela 0–0 mot Linköping i sin första elitserieperiod på åtta år.

Men i den sista sekunden skickade Linköpings Magnus Johansson in ledningsmålet, och det var verkligen i sista sekunden...

Linköping var stundtals det starkare laget men AIK stod upp bra mot fjolårets semifinalister.

Den första perioden höll sig mållös till den sista sekunden efter att AIK-målvakten Christopher Heino-Lindberg släppt en retur som till slut hamnade i famnen på Magnus Johansson som tryckte upp pucken i nättaket.

Direkt efter ljöd paussignalen.

Avvaktade med domslutet

Först stod det mål på tavlan men domaren kallade in videogranskningen och när spelarna gick ut till omklädningsrummen var det fortfarande oklart för dem om målet godkänts.

Men det blev mål.

– Vi gör en helt okej första period men det är alltid tufft att få in en i baken så där, säger AIK:s Dick Tärnström till Canal Plus Hockey.

Snabb kvittering

44 sekunder in på den andra perioden gjorde AIK precis som de behövde göra. Richard Gynge styrde in en kvittering.

8.11 in på den andra perioden tog Linköping återigen ledningen när Sebastian Karlsson tryckte till med ett skott. Sist på pucken var Pontus Petterström som styrde in 2–1.

I den tredje perioden körde Linköping över AIK och vann till slut med 5–1.