Skellefteå vann målfest

Publicerad 2012-12-08

Niomålsthriller i Västerbotten

Skellefteå och Färjestad bjöd på en veritabel målorgie på lördagseftermiddagen.

Joakim Lindström kunde i slutändan avgöra för hemmalaget Skellefteå med ett fint solonummer.

– Det svängde fram och tillbaka men det är skönt att kunna vinna sådana matcher, säger matchvinnaren till C More.

Det svänger om Skellefteå.

Sju raka vinster blev tre raka förluster – nu har de två raka segrar efter dagens målfest mot gästande Färjestad.

Efter två perioder stod det fortfarande bara 2-2, men i den sista perioden lossnade allt. Åt alla håll.

Färjestad tog först ledningen via Marius Holtet innan Skellefteå kunde replikera och ryckte ifrån till 4-3.

Bortalaget hann med en kvittering innan Joakim Lindström med två minuter kvar av matchen snodde åt sig pucken och snyggt avgjorde matchen med sitt 5-4-mål mellan benen på Fredrik Petterson-Wentzel.

”Kul match att spela”

– Det var en kul match att spela, det svängde fram och tillbaka men det är skönt att kunna vinna sådana matcher, säger Lindström till C More efter matchen.

Färjestads tränare Leif Carlsson var inte nedslagen efter matchen men kunde ändå konstatera:

– Det är givetvis jättetråkigt, säger han till C More.

Efter segern toppar Skellefteå elisterien på 60 poäng, medan Färjestad jagar toppen från sin fjärdeplats, sex poäng bakom ledaren.