ÖSK:s målskytt vill till ny cupfinal

Daniel Nordmark (t v) hoppas på ny cupfinal.

Final förra våren.

Örebro SK har siktet inriktad på en repris.

– Det vill vi gärna uppleva igen, säger Daniel Nordmark till C More efter segern över Gais.

IF Elfsborg

För ett år sedan gjorde Örebro SK succé i Svenska cupen och tog sig till final.

Det blev förlust mot IFK Göteborg i finalen, men minnena är ändå starka.

Och nu siktar spelarna på en repris.

Ett litet steg i rätt riktning tog laget i dag mot Gais (3-1). Det blev en stabil seger efter flera fina mål. Nordin Gerzic lyfte en frispark som seglade över medspelaren Robert Åhman Persson in i mål.

HIF väntar nästa helg

I andra halvlek satte både Daniel Nordmark och Brendan Hinesike var sitt skott.

Nordmarks träff med vänsterfoten var fin.

– Jag är nöjd. Jag hade en höger innan som inte ville..., säger han efteråt till C More.

Han var dock inte helt nöjd med spelet.

– Det var en pådan match vi bara skulle ut och vinna. Men lite mycket slarv och felpass för vår smak, men det var tre poäng som gällde i dag.

ÖSK som inledde cupspelet förra veckan med oavgjort mot BK Forward möter Helsingborgs IF nästa helg. HIF spelar under söndagen mot just BK Forward och har vi seger full pott.

– Vi vill vinna. Man tar cupen mer på allvar nu, säger Daniel Nordmark.

För allsvenska Elfsborg blev det inte en lika ljus lördag. Laget låg under med 0-2 mot Värnamo, men vände i andra halvlek. Det blev dock 3-3 till slut, även om Elfsborg hade chansen att vinna vid ledningen 3-2.

Boråslaget möter nästa helg Kalmar FF hemma i en direkt avgörande gruppfinal. Kalmar har vunnit båda sina matcher. I dag med övertygande 3-1 mot Assyriska

Målfest var det i Trollhättan där BK Häcken vann med hela 6-2 medan Halmstad BK satte press på IFK Göteborg. Laget vann mot Degerfors och leder gruppen.

IFK Göteborg möter IK Frej i morgon och lär få en ren gruppfinal mot HBK nästa helg.

I Falkenberg räddade hemmalaget oavgjort på tilläggstid mot derbykonkurrenten Varberg Bois. Hakeem Araba kvitterade, 1-1, i slutskedet. Första målet gjorde Riki Alba.

Vidare vann Gefle över Brommapojkarna med 4-2 medan Gif Sundsvall föll mot Sirius med 0-1.