Andersson sköt Groningen mot Europa League

Publicerad 2011-05-22

Är klart för kvalfinal

Petter Andersson gratulerades av sina lagkamrater i Groningen efter sitt 1–0-mål.

Groningen är nu nära Europa League-spel.

Det kan de tacka Petter Andersson för.

Svensken stod för ett av målen i den avgörande semifinalen mot Heracles.

I Holland spelas ett kvalspel som avgör vilket lag som tar den sista Europa League-platsen.

I dag spelade Groningen, med svenskarna Andreas Granqvist, Petter Andersson och Fredrik Stenman, den andra semifinalen mot Samuel Armenteros Heracles.

Heracles vann den första matchen med 3–2, men 29 minuter in i dagens returmatch sköt Andersson Groningen betydligt närmare final. Andersson avslutade då ett fint anfall med att skjuta från straffområdeskanten, förbi Heracles målvakt.

Den Haag i final

Oluwafemi Ajilore utökade tidigt i den andra halvleken till 2–0, vilket blev det avgörande målet. Glynor Plet reducerade visserligen i slutminuterna, men det räckte inte. Groningen gick vidare tack vare fler gjorda bortamål, och får i kvalfinalen möta Ado Den Haag.