Cole sköt West Ham vidare – liggandes

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-21

Höll på att sumpa friläget efter solklar offside-miss

West Ham är klart för kvartsfinal i FA-cupen.

När Burnley kördes över med 5–1 stod Hammers-anfallaren Carlton Cole i fokus med två mål.

Varav ett liggandes – som kanske var det märkligaste i hans karriär.

Tomas Hitzlsperger fick en skön debut för sitt West Ham och öppnade målskyttet med en vänsterkanon från drygt 25 meter. Men det var inte matchens mest spektakulära mål, utan Carton Coles 2–0-mål i den 48:e minuten som mer liknade något från en match i division sju.

Linjedomaren gjorde först en dundertabbe när han inte vinkade av Cole som överraskad blev friställd med Burnleys målvakt. Men engelsmannen lyckades överträffade linjemannens fadäs. En bedrövlig bollbehandling gjorde att bollen kom för långt ifrån Cole och Burnley-målvakten Lee Grant såg ut att kunna ödelägga friläget. Men Grant hade inte heller sin bästa dag och fumlandes efter bollen vid Coles fötter kunde han se när West Ham-anfallaren liggandes sparkde in bollen.

Fick revansch omgående

Carlton Cole fick dock en liten upprättelse kort därefter när han bara två minuter senare fixade 3–1. Matchen slutade till slut 5–1 till West Ham efter att backen Winston Reid nekat Burnley en sen reducering på mållinjen med hjälp av en nick via ribban.

West Ham är klart för kvartsfinal i FA-cupen där nu Stoke väntar i nästa omgång.