Skottarna nollades av kazakiska Shakhter Karagandy.

När krävs en heroisk vändning hemma på Celtic Park.

262 rankingplaceringar skiljer lagen åt.

Det var dock inget som den för många okända klubben Shakhter Karagandy brydde sig om.

Laget som är rankat 324:a på Uefas ranking över klubblag fick en drömstart redan efter tolv minuters spel.

Det var efter ett långt inkast som bollen letade sig ut till Nikola Vasiljevic. 29-åringen skickade in bollen i straffområndet, Celtic-försvarna gick bort sig och framstötandes kom Andrej Finontjenko som vräkte sig fram och tryckte in 1-0 till hemmafansen vilda glädje.

Kan ha berövats på mål

Bara några minuter senare fick Kris Commons i väg en kalasträff från 25 meters avstånd. Bollen borrade sig upp i kryssribban – via mållinjen och ut. Reprisbilderna visade dock att bollen kan ha varit över mållinjen.

Situationen blev kostsam för Celtic: i stället för 1-1 tvingades skottarna fortsätta jaga en kvittering.

Den kom aldrig.

Slaktade ett får

I stället klev Sergej Khizhnitjenko fram – men knappa kvarten kvar – och stångade in 2-0.

Ett drömresultat för Shakhter Karagandy, vars uppmärksammade ritual tycks ha fallit väl ut.

Inför matchen slaktade de, i vanlig ordning, ett får.

– Det här är en playoff-runda och vi beslutade att inte bryta traditionen. Det är ganska viktigt för oss, men jag vill inte berätta mer i detalj, sa tränaren Viktor Kumykov inför matchen enligt BBC.

Returen på Celtic Park spelas på onsdag nästa vecka.