Dagens namn: Simon, Simone

Sirius tog poäng mot Åtvidabergs FF

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-19

Ändå kvar i botten

Superettans bottenlag tog en viktig poäng hemma mot Åtvidaberg på lördagen. Antouman Jallow ordnade 1–1 som också blev slutresultatet.

Åtvidaberg kom till Uppsala för att ta tre poäng och för att på allvar hänga på strax bakom de tre topplagen, Assyriska, Häcken och Örgryte och till en början såg det ut som om det skulle bli precis så. Gästerna styrde spelet och inte minst Kristian Bergström var riktigt pigg och sköt ett par riktigt vassa skott. Bäst träff fick dock Christoffer Karlsson som i den elfte minuten drog på strax utanför straffområdet.

Eriksson bakom kvitteringen

Richard Richardsson i Sirius mål var chanslös. Hemmalaget åt sig dock in i matchen. Mycket tack vare comebackande Andreas Eriksson som styrde och ställde. Eriksson låg också bakom kvitteringen genom sin passning i djupled som till slut hittade fram till Antouman Jallow som kunde kvittera i slutminuterna av första halvlek.

ÅFF sexa

I andra halvlek var spelet jämnt och relativt chansfattigt. Jallow hade en nick i ribban, men matchen slutade oavgjort och det var rättvist. Trots poängen är Sirius fortsatt jumbo i superettan. Åtvidaberg ligger på sjätte plats, tre poäng bakom kvalplacerade Örgryte som dock har en match mindre spelad.