Ålborgs svensk, Andreas Johansson, i kamp med Celtic-spelaren Gary Caldwell.

Andreas Johanssons Aalborg vände mot Celtic.

Svensken låg bakom 2–1-segern.

Något som kan betyda att Magnus Pehrsson får coacha laget i Uefacupen.

Villareal och Manchester United kan inte göra mål på varandra. För fjärde gången spelade de båda lagen 0–0, men Cristiano Ronaldo, som själv begärt att få spela och fick som han ville trots att Sir Alex Ferguson ville vila sin portugisiske diamant, var nära att spräcka nollan. Närmast kom han när han drog till på volley, men Diego López fick en hand på bollen och styrde den i ribban. Krysset tog dock båda lagen vidare till åttondelsfinal och det var väntat.

Johansson bakom självmål

Större skräll då kanske att danska Aalborg är klara för spel i Uefacupen. Det trots att Celtic tog ledningen i dagens möte på Energi Nord Arena åtta minuter in på andra halvlek genom Robson. Med en kvart kvar kvitterade Lucas de Deus Santos, med det förpliktigande smeknamnet Caca till 1–1. Aalborg jagade sedan ett segermål och med tre minuter kvar kom det. Andreas Johansson sökte sig ner på högerkanten och slog ett hårt inlägg längs marken. Via målvakten och en försvarare letade sig bollen i mål och självmålet blev det sista i matchen.

Elfte raka för Celtic

Segern innebär att Aalborg är klart för spel i Uefacupen och när laget kliver in i den turneringen kan coachen mycket väl heta Magnus Pehrsson. Svensken är ju som bekant högaktuell för den danska klubben. Tungt för Celtic, men laget har nu elva raka förluster på bortaplan i Champions League. Senast laget tog poäng utanför Skottland var den 24 november 2004 då det blev 1–1 på Camp Nou mot Barcelona.