Dagens namn: Amanda, Rasmus

Målkalas av Mjällby

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05

Krossade Limham/Bunkeflo med 6–1

Två straffmål, två spelmål, en assist. Marcus Ekenberg var inblandad i det mesta när hans Mjällby bjöd på målkalas i superettanmötet borta mot Limhamn/Bunkeflo på måndagskvällen.

Efter en utvisning på hemmalagets Marco Da Silva redan i den 14:e minuten var Limhamn/Bunkeflo bortspelade redan efter en halvtimme. Ekenberg hade då först serverat mittfältaren Erton Fejzullahu passningen som gav 1–0, därefter placerat sin första straff mellan Ola Svenssons stolpar och minuterna senare nickat in 3–0.

– Marcus stod i höjd med bortre stolpen och nickade in den. Hans snyggaste mål för kvällen, sade assisterande Mjällbytränare Anders Torstensson till TT.

Det hjälpte föga att hemmalagets Daniel Svensson reducerade i den 33:e minuten, Mjällbys anstormning fortsatte efter pausvilan och matchen slutade till sist 6–1.

– I andra halvlek var det inget snack om saken, sade Torstensson vars lag är fortsatt obesegrat i superettan och i och med segern klättrade upp till en andraplats i tabellen.

I måndagskvällens övriga matcher lyckades Enköping ta säsongens första poäng genom 1–1 hemma mot nykomlingen Qviding och även Jönköpings Södra och Falkenberg delade på poängen i en mållös match på Stadsparksvallen.