Rehhagel: ”Vi är oerhört nöjda”

DÜSSELDORF. Det har gått fyra år.

Men den grekiska effektiviteten regerar fortfarande i fotbollseuropa.

– Vi är oerhört nöjda med att slå Portugal igen, säger Greklands förbundskapten Otto Rehhagel.

Det skulle bli en portugisisk revansch för den snöpliga finalförlusten på hemmaplan 2004. Men återigen besegrades portugiserna av Otto Rehhagels smarta version av det grekiska fotbollslandslaget.

Med ett nitiskt utfört försvarsspel gjorde grekerna det nära på omöjligt för Portugal att ens komma in i offensivt straffområde under matchens första 70 minuter.

Samtidigt skapade de regerande europamästarna flera halvchanser – och var som vanligt ruggigt effektiva på fasta situationer.

Karagounis 1–0 på frispark i 33:e minuten var mästerligt och toppades bara av hans eget 2–0-mål på en ännu vackrare frispark med knappa halvtimmen kvar att spela.

Sista 20 mattades Grekland och matchen bytte karaktär och massor av spelare.

Nuno Gomes reducerade med kvarten kvar men Portugal var aldrig riktigt nära att kvittera.