Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-31

Siggi Jónssons manskap vidare i Uefacupkvalet – med nöd och näppe

målskytt Jones Kusi-Asare (t.v.) i kamp med en Floraspelare.

Siggi Jónsson sitter förmodligen kvar ett tag till.

Djurgården krånglade sig i kväll vidare i kvalet till Uefacupen via 2–2 borta mot Flora Tallinn.

Men det satt ruskigt hårt åt.

Det första mötet på Råsunda slutade 0–0 och den redan luttrade publiken vädrade sitt missnöje.

Men i kväll i Estland kom äntligen lite glädje – även om det blev riktigt spännande på slutet.

Enrico inledde målskyttet i den 23:e minuten. Hemmalaget hade först ett jätteläge, men Enrico iscensatte en kontring, spelade ut till Mikael Dahlberg som slog ett inlägg. Den utrusande målvakten missbedömde bollen och Enrico nickade in 1–0.

Post skapade nerv

Tio minuter efter paus kom även 2–0. Mikael Dahlberg vann en nickduell och nickade ner bollen till Quirino som drog på ett skott, i ryggen på en försvarare. Bollen studsade turligt fram till Prince Ikpe Ekong som satte dit 2–0.

Den första Djurgårdensegern sedan mötet med Ljungskile den 28 april såg ut att vara på väg. Men icke.

– Vi blir lite ängsliga och tror att matchen är klar. Men en match pågår 94 minuter, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm till Radiosporten.

Ribban räddade Dif

Med bara någon minuts mellanrum höll sig Tallinns Sander Post framme och petade in både reducering och kvittering – två riktiga slumpmål. De sista minuterna blev ett drama.

I den tredje tilläggsminuten forcerade Flora för ett segermål mot Pa Dembo Touray. Men Djurgårdsmålvakten enhandsräddade först, innan nästa skott tog i översidan av ribban.

– De pressade på ganska bra i slutet. Och vi spelade med bara 10 spelare efter som Thiago (Quirino) blev skadad och vi inte hade några fler byten.

Djurgården höll undan och krånglade sig vidare med nöd och näppe tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

– Vi lyckades reda ut stormen i dag. Nu tar vi med oss det här positiva beskedet, säger Lindholm.