Guldbytena

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-01

Nilsson räddade gulddrömmen för MFF

GRIMSTA. Malmö FF såg stressat, pressat och rejält nervöst ut efter att inte ha lyckats få hål på jumbolaget Brommapojkarna på nästan en timme.

Då bytte tränaren Roland Nilsson in Jeffrey Aubynn som bara fem minuter senare satte 1-0.

Dardan Rexhepi fick sin chans efter 77 minuter och hade sex minuter senare avgjort matchen med ett mål och en målpass i 4-0-segern.

– Det var underbart att ge tillbaka till alla fans som var här. Det var ett oerhört viktigt mål, skönt att få göra det, säger Aubynn till Sportbladet.

Malmö FF

Malmö FF visade mot Brommapojkarna att det finns kvalité både på och utanför planen. När Guillermo Molins och Agon Mehmeti prickade stolpar eller stoppades av BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt såg MFF inte längre ut som någon guldlag efter 45 minuter mot Brommapojkarna.

”Blev stressade”

Efter 55 minuter agerade tränaren. Jiloan Hamad byttes ut och ersattes av Jeffrey Aubynn som inte gjort ett allsvenskt mål sedan omgång elva 2008. Nu behövde 33-åringen bara fem minuter på sig.

Veteranen stångade sig fram på ett långt inlägg och språngnickade in det förlösande 1-0-målet vid den bortre stolpen.

– Det var underbart att ge tillbaka till alla fans som var här. Det var ett oerhört viktigt mål, skönt att få göra det. Det kändes som att målvakten skulle få några fingrar på bollen men det fick han inte och jag lyckades nicka in den, säger Aubynn.

Efter 77 minuter tyckte sedan Nilsson att det var dags att stänga matchen.

Rexhepi och Nilsson hjältar

Dardan Rexhepi byttes då in och tog sig två minuter senare runt på kanten. Inspelet gick perfekt till Agon Mehmeti som fick öppet mål och satte tvåan. För att understryka bytesshowen satte 18-årige Rexhepi sedan 3-1 på nick bara fyra minuter senare.

Malmö FF kan få många guldhjältar på söndag och en av dem skulle definitivt vara Roland Nilsson om allt går vägen. Utan honom hade troligen gulddrömmen gått upp i rök på ett kyligt Grimsta i afton.

Istället kunde Daniel Andersson, på övertid, fastställa slutresultatet 4-0 på straff.

Nu kan ni avgöra på söndag...

– Ja, nu ska vi njuta av det här och sedan explodera på söndag, säger Aubynn.

Är det okej att börja på bänken även då?

– Det är helt okej.

Malmö möter Mjällby hemma på söndag klockan 16:30. Samtidigt ställs guldrivalen Helsingborg mot Kalmar på Olympia. 90 minuter senare vet vi vilka som är Svenska mästare i fotboll 2010.