Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-27

Statistiken avslöjar Malmö FF:s succéstart

MALMÖ. Här är hemligheten bakom Malmö FF:s succéöppning:

Laget är tre gånger så effektivt framför mål i år jämfört med i fjol.

–?Det är den enkla sanningen och det känns väldigt tydligt när vi spelar att vi är betydligt farligare i år, säger anfallsstjärnan Daniel Larsson.

Malmö FF
Två mål i?går Daniel Larssons MFF har börjat säsongen bra. Anledningen till det är att de är betydligt mer effektiva jämfört med tidigare år. FOTO: BILDBYRÅN

Det tog Daniel Larsson ­elva minuter av hemmamatchen mot Djurgården att bryta den drygt sju matcher långa måltorkan.

Ulrich Vinzents slog ett inlägg från höger, Larsson mötte på volley och bollen borrade sig i en vacker båge in i bortre burgaveln.

Målet kom på Malmös första riktiga chans i matchen.

–?Det är det som är den stora skillnaden med oss i år om man jämför med i fjol, effektiviteten. Vi är farligare nu, säger Larsson som har helt rätt.

Tre gånger så effektiva

Förra senvåren rasade Malmö ihop och gulddrömmen gick upp i rök redan innan sommaruppehållet. På de första åtta omgångarna 2009 så behövde laget använda sig av drygt 14 avslut för varje mål man gjorde. I år är motsvarande siffra 5,6 avslut per mål.

Malmö FF är alltså nästan tre gånger så effektiva i år som under samma period i? fjol.

–?Det är stor skillnad. Vi tar inte så lång tid utan kan ta oss in i straffområdet och till bra lägen på två eller tre passningar, säger Daniel Larsson som i går även gjorde sitt andra mål för säsongen.

”Inte jätteorolig”

I 63:e minuten stack Guillermo Molins in en briljant djupledsboll bakom ett stötande Djurgårdsförsvar, Larsson löpte perfekt och stötte kallt in 2–0.

–?Det har gått några matcher för mycket utan mål för mig i år, men jag har inte varit så där jätteorolig. Jag har känt mig väldigt bra spelmässigt, säger Larsson.

Nya assisterande tränaren Josep Clotet Ruiz har stor del i framgångarna med den nya anfallsträning han infört i klubben och hoppet är nu att den ska leda hela vägen till SM-guld.

–?Det är en jämn serie och man har inte råd med för många missar. Det mest effektiva laget har väldigt bra chanser att ta hem titeln, ­säger Daniel Larsson.