Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-25

AIK fick oavgjort mot Gais

Hela 23 460 personer hade tagit sig till Råsunda för att se AIK ta klivet upp i allsvenskan.

Men festen får vänta lite.

Mattias Östberg kvitterade på stopptid och oavgjort räckte inte för avancemang på söndagen.

AIK tog kommandot i matchen direkt och behöll det i stort sett matchen igenom. Gais spelade defensivt och kontrade giftigt.

Första halvlek slutade mållöst utan några större målchanser – även om AIK-trycket stundvis var kompakt.

I andra halvlek exploderade matchen direkt.

Efter 53 sekunder satte Arash Talebinejad, inbytt i första halvlek i stället för skadade Boateng, 1-0.

Fem minuter senare kvitterade Gais genom Daniel Blomgren – en frispark som skruvades utanför muren och tätt intill Daniel Örlunds vänstra stolpe

Bara någon minut senare fick Örlund vittja nätet igen. Örlund fumlade med ett inlägg och Wilton Figuiredo stötte in bollen.

Sju minuter fick publiken på Råsunda vänta på nästa mål. 2-2 gjordes av Daniel Tjernström på retur från Mats Rubarths skott.

AIK fortsatte pressa – Gais fortsatte kontra. Figuiredo var mycket nära att ge Gais ledningen, men Örlund styrde avslutningen i ribban.

I stället fick storpubliken jubla – och tro på allsvenskan – med två minuter kvar av ordinarie tid. Nicklas Carlssons skarv på Dennis Östlundhs frispark såg ut att säkra avancemanget.

Men på stopptid kvitterade Mattias Östberg då han pressade in bollen efter en Gais-frispark.

AIK får vänta ytterligare några dagar innan de åter har en allsvensk plats.