Dagens namn: Tore, Tor

Nyrakad Zlatan tystade kritikerna

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-02-08

Först målskytt – sedan utbytt med ljumsskada

Zlatan Ibrahimovic hade inte gjort mål för sitt Juventus i Serie A sedan november 2005.

Då slog svensken till och den här gången var det inte med nävarna.

En nyrakad ”Ibra” dunkade in 1-1 mot Parma med en distinkt halvvolley. Styrkan sitter inte håret!

1-1-målet kom precis innan halvtidspausen och betydde att ett pressat Juventus kunde kvittera Daniele Dessenas ledningsmål från den 39:e minuten.

Zlatan sprang på en djupledsboll från Mutu och efter att Paolo Cannavaro missat tryckte svensken in bollen i burgaveln från straffområdeskanten. En nyrakad Ibrahimovic såg lättad ut efter att tystat alla kritiska röster om måltorka.

Del Piero missade straff

Men i paus bytte Fabio Capello ut Zlatan och ersatte honom med franske David Trézéguet. Enligt italiensk media rör det sig om en lättare ljumskskada för svensken som dock inte ska stoppa Zlatan från matchen mot Inter på söndag.

Matchen slutade 1-1 efter att Allesandro Del Piero missat en straff i slutminuten. I samma situation visades Parmas Bernardo Corradi ut efter protest mot straffen.

Då Inter föll mot Fiorentina med 1-2 drygade Juventus ändå ut ledningen i tabellen, 63 poäng före Inters 54.

Milan stod för kvällens fyrverkeri då man slog Treviso med 5-0.