2–1 på Umeå var tredje raka segern.

Ljungskile flörtade som nyuppflyttad med tabelltoppen mest hela förra säsongen och var in i den sista omgången nära kval till allsvenskan.

Sedan försvann tränaren David Wilson och några av spelarna. Rivige Kenny Pavey har redan fått en viktig roll i AIK.

Men det duger gott med Lars-Olof Mattsson och de som stannade kvar. Med trepoängarna mot Mjällby, Gif Sundsvall och måndagens mot Umeå toppar den lilla bohuslänska klubben superettan.

Stor matchvinnare på Gammliavallen i Umeå: anfallsveteranen Jörgen Wålemark. Han gjorde båda målen, ett i varje halvlek.

För Umeå har återkomsten till näst högsta serien inte varit lika rolig – bara en poäng på tre matcher.

Jönköping Södra är nykomlingen som går betydligt bättre. De Olle Nordin-tränade smålänningarna är obesegrade hittills och tog sin andra raka seger hemma på Stadsparksvallen. Qviding, debutant i elitfotbollen, var chanslöst. J-Södra vann med 3–0 efter två mål av Patrik Elmander och ett av Magnus Kjellsson.

Med sju poäng är Jönköping tvåa i tabellen.

Även Trelleborg står på sju poäng tack vare en något överraskande seger mot Assyriska i Södertälje. Jonas Bjurström fixade matchens enda mål efter 26 minuter.

Mjällby jobbade till sig säsongens första poäng, 1–1 hemma mot Brommapojkarna. Simon Sjöfors kvitterade Olof Guterstams ledningsmål för BP.

Måndagens målrikaste match bjöd Falkenberg och Väsby på. Redan efter 24 minuter spel stod det 2–2. Johan Thörnblom gjorde matchens femte och sista mål tio minuter in i andra halvlek. Det gav Väsby segern.