Bastias jätteskräll – slog Zlatans PSG

Publicerad 2015-01-10

PSG fick en drömstart och tog tidigt ledningen med 2-0 - men tappade och föll med 2-4.

PSG kollapsade och föll mot bottenlaget Bastia.

Efter förlusten erkänner Zlatan Ibrahimovic att stämningen i laget inte är på topp.

– Den känns okej än så länge, säger han efter förlusten.

PSG har skakats av interna stridigheter och rykten om spelarflykt. Men laget hade chansen att gå upp i delad serieledning med Marseille vid seger mot Bastia. Så trodde nog de flesta att det skulle bli.

Bastia ville annorlunda.

Laget ligger näst sist i Ligue 1 och har inte vunnit mot PSG sedan 2003. Matchen började som väntat genom att PSG tog ledningen efter att Lucas Moura lobbat in 1-0 i den elfte minuten. 2-0 kom efter slarv i Bastiaförsvaret som ledde till att Adrien Rabiot enkelt kunde utöka ledningen.

Slog till med drömmål

Tio minuter senare fick Bastia straff. Ryad Boudebouz satte den säkert och Bastia var tillbaka. I slutet av halvleken kvitterade François Modeso efter att ha nickat in en hörna.

Det var dock inte slut där. Tio minuter in i den andra halvleken gav Julian Palmieri Bastia ledningen inför att ha bjudit på ett riktigt drömmål.

PSG jagade en kvittering, men i stället för 3-3 kunde Palmieri stöta in 4-2 och Bastiasupportrarna kunde fira första segern mot PSG på 12 år.

– Vi gjorde det bra i 20 minuter, sedan tappade vi det helt. Exakt vad det beror på, varför det gick snett, det vet jag inte, säger Zlatan i sin upp ”Zlatan Unplugged”.