Men domare Lee Probert rånade båda lagen på mål

Manchester City åkte till Liverpool för att ta poäng av Everton i jakten på lokalrivalen Manchester United i toppen på Premier League.

Men hemma i Manchester kunde Sir Alex Ferguson glädjas över att City tappade poäng igen.

Everton vann matchen med 2-0 efter flera kontroversiella beslut.

Manchester City kom till dagens bortamöte med Everton med fyra raka segrar i bagaget. Och med 12 poäng upp till lokalrivalen Manchester United var det bara tre poäng som gällde för Roberto Mancini på Goodison Park.

Och underhållningen satte igång redan under uppvärmningen när en City-supporter lyckades ta sig in och värma upp med City-stjärnorna.

Men efter en svag första halvlek gick City till halvtidsvila 0-1 efter Leon Osmans drömmål i den 32 minuten. Dessutom hade Evertons Kevin Mirallas en boll i mål redan i 13:e minuten – som felaktigt dömdes bort för offside. Det var en konfunderad Mancini som länge stod och begrundade sitt öde innan han gav sig ut till omklädningsrummet.

Blåstes på straff

Till andra halvlek fick man lite hjälp av Evertons mittfältare Steven Pienaar, som i den 61 minuten drog på sig sitt andra gula kort och visades ut. Under återstående 30 minuter kunde City pressa på ordentligt men Everton stod för heroiska insatser i försvarsspelet.

Men hjälp fick City inte av domare Lee Probert. I den 85:e minuten fick Marouane Fellaini bollen på handen och Probert blåste frispark – trots att belgaren befann sig över en meter inne i straffområdet när han fick bollen på handen.

– Det är tråkigt att behöva konstatera att det är ett så grovt felbeslut, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

United kan rycka

City lyckades aldrig kvittera utan Everton kunde i stället utöka till 2-0 i matchens sista minut.

– De vägrar inte förlora längre. De förlorar och så är det inte så mycket mer med det, summerar Niva Manchester Citys insats.

Sir Alex Ferguson lär slicka sig runt munnen över resultatet i Liverpool. I kväll tar hans Manchester United sig an Reading hemma på Old Trafford. Vid seger går man upp till 15 poängs ledning i ligaspelet.