Publicerad 2013-03-30

Bayern München är tveklöst bäst i Tyskland.

På påskafton slaktade laget Hamburg med 9-2 och leder nu ligan med 20 poäng.

Bayern München satt full fart från avspark och Hamburg hade inte en chans att hänga med på Allianz Arena.

Shaqiri gjorde 1-0 efter fem minuter, Bastian Schweinsteiger ökade på till 2-0 halvvägs in i den första halvleken.

Pizarro stekhet

Hemmalaget valde att vila bästa målskytten Mario Mandzukic, men ersättarna gjorde inte Jupp Heynckes besviken.

Under 38 minuter gjorde sedan Claudio Pizarro fyra mål och två assists. Arjen Robben blev tvåmålsskytt innan Franck Ribéry dunkade in 9-1.

Jeffrey Burma hade reducerat för Hamburg på hörna strax före och hans lagkamrat, Heiko Westermann, fick sista ordet i matchen när han satte 9-2.

Leder ligan överlägset

Bayern har gjort nio mål vid fyra tillfällen i Bundesliga, senast var 1984 mot Kickers Offenbach (9-0).

Det återstår sju omgångar av Bundesliga, men den tyska ligan är i praktiken redan avgjord. Bayern Munchen leder med 20 poäng och behöver förlora alla matcher för att Borussia Dortmund ska kunna gå förbi.

Det här var ett styrkebesked av Bayern inför kvartsfinalen i Champions League mot Juventus i veckan.