Blev historisk med turneringens sista spark

Uppdaterad 2011-07-06 | Publicerad 2011-07-05

Firade med en haka

En historisk upphämtning fick Nya Zeeland att fira med krigsdans.

På fyra minuter gjorde laget två mål mot Mexiko och såg till att man fick med sig 2-2 från sista matchen i VM.

Det är Nya Zeelands första poäng i ett världsmästerskap.

Mexiko såg ut att få med sig tre poäng från den sista gruppspelsmatchen. Klockan tickade upp mot 90 och landet ledde med 2-0 efter mål av Stephany Mayor och Maribel Dominguez.

Men då kom en historisk upphämtning.

I den 90:e minuten satte Nya Zeelands lagkapten Rebecca Smith 1-2 på en hörna. I den fjärde tilläggsminuten kom sedan det historiska målet.

Hannah Wilkinson gjorde 2-2 och såg till att Nya Zeeland fick sin första VM-poäng någonsin.

Dansade haka

Domaren blåste av matchen efteråt och Nya Zeeland fick alltså med sig en poäng efter deras sista spark i turneringen.

Hela truppen firade den historiska poängen genom att dansa haka, det vill säga en krigsdans med handgester och fotstampande.

Nya Zeeland var med i VM 1991 och 2007, då förlorade de samtliga matcher.

Säkrade gruppsegern med drömmål

England vann gruppfinalen mot Japan med 2-0. Det första målet kom efter en kvart och var ett riktigt drömmål.

Ellen White fick på en pangträff utanför Japans straffområdet och bollen gick i en perfekt båge in bakom målvakten.