Uträknade Bayern tillbaka i leken igen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-25

Ödesmatch värd miljoner i Turin

Kvaldramatiken i grupp A tätnade ordentligt i kväll.

Juventus bjöd i in redan uträknade Bayern München efter 0-2 förlusten mot Bordeaux.

Bayern slog Maccabi Haifa med 1-0 och nu väntar en ödesmatch mellan de två giganterna i en helt avgörande drabbning i Turin om två veckor.

– Jag hoppas att vi kan klara av det här i Turin nu, säger Bayerns målskytt Ivica Olic.

Italienarna hade säkrat slutspelsplatsen om de vunnit i kväll. Men deras lama och avvaktande spel såg till att avancemanget nu hänger på en skör tråd.

Olic matchvinnare

Det var först efter Fernandos 1-0-mål för Bordeaux i början av den andra halvleken som Juventusspelarna insåg allvaret och satte fart. Alessandro del Piero låg bakom ett par chanser men ingen av hans medspelare kunde utnyttja de geniala framspelningarna.

Istället skapade Bordeaux både flera och hetare målchanser. Till slut kom också tvåan när marockanen Marouane Chamakh gjorde mål i den 94:e minuten.

Resultatet innebär att krislaget Bayern München nu är tillbaka i leken igen. Ivica Olic blev matchvinnare för Bayern när han gjorde matchens enda mål mot Maccabi Haifa.

– Det var viktigt att vi vann och lade den mörka perioden bakom oss. Jag hoppas att vi kan klara av det här i Turin nu, säger Bayerns målskytt Ivica Olic.

”Står bakom vår coach”

Tack vare målet är Bayern en poäng bakom Juventus inför den sista omgången då de två jättarna möts i Turin.

För Juventus räcker det med oavgjort i matchen där ära, tränarjobb och miljoner står på spel. Bayern München och hårt pressade managern Louis van Gaal måste vinna.

– Vi är 100 procent bakom vår coach, allt han gör är rätt och jag hoppas att vi kan vinna allt fram till vinteruppehållet, säger Olic.