Mattias Bjärsmyrs Panathinaikos föll tungt mot Galatasaray

Bjärsmyr i kamp om bollen.

En misslyckad rensning, ett misslyckat uppspel och ett självmål – då vinner man inga matcher.

Fråga bara Mattias Bjärsmyr.

Svenskens Panathinaikos föll i kväll med 3–1 hemma mot Galatasaray av just de orsakerna.

Panathinaikos – där Mattias Bjärsmyr spelade från start som mittback – fick en mardrömsöppning. Det hade bara gått fem minuter när Bjärsmyrs högerbackskollega Stergos Marinos misslyckades att rensa bort bollen och Elano kunde enkelt lägga in 1–0 för Galatasaray.

Strax efter paus kom även 2–0. Galatasaray bröt ett uppspel, vände spelet blixtsnabbt och Milan Baros rundade målvakten Mario Galinovic och rullade in bollen i nät.

Men oflytet var inte slut för Panathinaikos. I 56:e minuten styrdes Elanos frispark i mål av olycklige försvararen Josu Sarriegi.

Dimitris Salpingidis tröstmålade för Panathinaikos, men det var en klen tröst för Bjärsmyr och kompani den här kvällen.