Manchesters store kung: Michael Owen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-20

Michael Owen avgjorde osannolika derbyt mot City i sjätte tilläggsminuten

I den sjätte övertidsminuten gjorde Michael Owen osannolika 4-3.

Inhopparen Michael Owen, 29, frälste hemmapubliken på Old Trafford med avgörande 4–3-målet i ett helt osannolikt derby mot Manchester City. United bjöd City på två mål men kunde ändå ta hem tre poäng i hatderbyt efter nyförvärvets mål i sjätte tilläggsminuten.

– Jag vill ha en förklaring. Vi blev rånade och känner oss frustrerade, säger City-managern Mark Hughes, som anser att domaren borde ha blåst av matchen innan Owens mål, till Sky Sports.

Det var den galnaste fotbollsmatchen på länge. Båda lagen, och dess supportrar, slets mellan hopp och förtvivlan i 90 minuter...och lite till. Hatderbyt mellan United och City på Old Trafford avgjordes i sjätte tilläggsminuten av inhopparen Michael Owen. Citys manager Mark Hughes trodde inte sina ögon. Sir Alex Ferguson skrek av lycka.

Superderbyt innehöll allt

Det var en match som innehöll allt du kan önska. Ordentligt med trash-talk från båda sidor inför mötet. Och Carlos Tevez, som lämnade United för City, mitt i allt. Det började också med dunder och brak. Wayne Rooney gjorde 1–0 efter två minuter. Men efter en jättetavla av Ben Foster utjämnade Gareth Barry (16) för City. Tevez snodde enkelt bollen av Foster efter att han gjort bort sig vid straffområdeslinjen.

Bellamys dubbla glädje

Efter bara tre minuter in på andra halvlek satte Darren Fletcher 2–1. Och hemmapublikens sång rullade över Old Traffords läktare. Tre minuter senare startade Craig Bellamys show: han drev bollen längs med Uniteds straffområdeslinje innan han avlossade en kanon som letade sig upp i Ben Fosters bortre kryss. City-fansen blev galna. Sen inledde Manchester United en enda lång press.

Avslutningen går till historien

Och när Darren Fletcher med en precis nick satte 3–2 med tio minuter kvar att spela trodde nog de flesta att Manchester United hade avgjort. Hur skulle City orka resa sig? Jo, så här, svarade Bellamy och sprintade ifrån Rio Ferdinand och petade in kvitteringen i matchens sista minut. Målet föregicks av en ruggig black out av Ferdinand som helt ostört sjabblade bort bollen till en City-spelare genom att lobba honom i bröstet.

– Alla mål var misstag från vår sida, det är en besvikelse, säger Uniteds tvåmålsskytt Darren Fletcher enligt AP.

Precis innan Bellamys mål visade domaren upp skylten som visade fyra övertidsminuter. Till slut blev det dock sex tilläggsminuter. Förmodligen på grund av Citys målfirande. Det menar i alla fall Sir Alex Ferguson i en intervju med MUTV.

Osannolika Owen

De många tilläggsminuterna tackade en viss inhoppare för. Michael Owen skrev om matchslutet på sitt eget sätt. I den sjätte tilläggsminuten hittade suveräne Ryan Giggs Owen med en djupledsboll lite till vänster utanför straffområdet. Owen bröt in och petade bollen i mål till vänster om Shay Given. Old Trafford exploderade.

”Jag vill ha en förklaring”

Sir Alex Ferguson skrek av lycka. Mark Hughes trodde inte sina ögon och fick hållas tillbaka av fjärdedomaren. Den rasande City-managern tog Ferguson i handen – men tyckte uppenbarligen att domaren skulle ha blåst av innan Owens mål.

– Jag vill ha en förklaring till var han (domaren) får sju minuter i från, för jag har tittat på video och jag förstår det inte. Det är synd för vi kommer tillbaka tre gånger och då tror man att man kommer få något ut av det, säger Hughes på den efterföljande presskonferensen.