Attacken på svenske VM-kvaldomaren

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-28

Assisterande domaren Stefan Wittberg, 40, fick mynt kastat på sig under VM-kvalmatchen mellan Nordirland och Polen

Plötsligt bröt huvuddomaren Martin Hansson VM-kvalmatchen mellan Nordirland och Polen i Belfast. Och assisterande domaren Stefan Wittberg fick läkarvård. Enligt Sky Sports träffades Wittberg i huvudet av ett inkastat mynt.

– Jag vet ingenting om det här men jag kommer naturligtvis ta reda på vad som har hänt, säger Fotbollförbundets domarbas Bosse Karlsson.

Fotbollsdomaren Stefan Wittberg har råkat illa ut tidigare. Här träffas han i ansiktet av en snusdosa under en allsvensk match.

Det är fullt kaos på och utanför fotbollsarenan Windsor Park i Belfast. Innan matchen mellan Nordirland och Polen drabbade huliganer och kravallutrustad polis samman i kraftfulla sammanstötningar. Och våldet fortsatte inne på arenan.

Hansson bröt matchen i flera minuter

En halvtimme in på första halvlek började publiken kasta saker mot Martin Hanssons rutinerade assisterande domare Stefan Wittberg. Enligt brittiska Sky Sports träffades Wittberg i huvudet av ett mynt. Hansson bröt matchen i flera minuter medan Wittberg behandlades av sjukvårdspersonal.

Mycket rutinerad

Stefan Wittberg är mycket rutinerad och dömde bland annat i EM-slutspelet i Österrike och Schweiz i somras. Precis innan myntattacken kvitterade Polen till 1–1 efter en omdiskuterad offsidesituation. Oroligheterna innan matchen föranledde flera skador och gripanden, rapporterar Belfast Telegraph.

Matchen slutade med seger för Nordirland, 3–2.

Fotnot: Sportbladet har förgäves sökt Martin Hansson för en kommentar.