Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Kaptenens dotter fick bäras ut från matchen

Uppdaterad 2014-04-15 | Publicerad 2014-04-13

”Vet inte om det var bengalerna”

Gais-klacken tände bengaler inför mötet med Sundsvall i Superettan.

Då fick lagkaptenen Kenneth Gustafssons fyraåriga dotter bäras ut från läktaren.

– Det känns såklart tråkigt att hon blev rädd, säger Gustafsson till gp.se.

Enligt gp.se tändes upp emot 100 bengaler precis innan matchstart mellan Gais och Gif Sundsvall i Superettan. Spelarna fick gå av planen igen samtidigt som en liten flicka, som satt under Gais-klacken, bars ut från läktaren.

– Det är sådant här man är orolig för. Det enda viktiga för mig är att den lilla tjejen mår bra. Sedan vet jag inte om det var rök, eller om hon bara blev rädd. Jag kommer försöka ta reda på mer om det här, säger Gais säkerhetsansvarige Annica Persson till tidningen.

”Hörde att hon mår bra”

Flickan var lagkaptenen Kenneth Gustafsson fyraåriga dotter. En halvtimme senare kunde flickan komma tillbaka efter att, enligt gp.se, fått sjukvård och sköljt ögonen.

– Jag hörde att hon mår bra och det är egentligen allt jag vet. Det är tråkigt att det händer, men det är också en speciell fråga (om bengaler ska tillåtas), som jag inte vill analysera just nu, säger Gustafsson.

Uppdatering: För Gais hemsida tonar Gustafsson ner händelsen:

”Min familj sitter i etaget under den läktare där bengalerna tändes och i samband med rökutvecklingen väljer Anna att ta med sig Alma inomhus tills röken skingrats. På vägen in tar Alma sig plötsligt för ena ögat och blir väldigt ledsen. Väl inomhus skyndar evenemangsansvariga och sjukvårdspersonal fram för att undersöka och snabbt hjälpa till. Alma gråter, är väldigt upprörd och störd av något i ögat under en knapp halvtimma. Därefter lugnar hon sig och de går ut för att tillsammans se andra halvlek.

Hon somnade gott på kvällen, inget syns i ögat och hon är lika glad som vanligt idag, vilket är allt som betyder något. Vi vill passa på och berömma den professionella och varmt omhändertagande personal som var redo att hjälpa till.”

Följ ämnen i artikeln