Grät öppet efter minutdramatik

Publicerad 2013-12-11

Föll offer för Dödens grupp

Både Borussia Dortmund och Arsenal var ett enda mål från ett fiasko i Champions League.

Men Kevin Grosskreutz räddade Dortmund med bara tre minuter kvar av matchen mot Marseille och Arsenal avancerade trots 0-2 mot Napoli.

Istället föll italienarna, med en gråtande Gonzalo Higuain, offer för Dödens grupp.

Med fyra minuter kvar var fjolårets så hyllade finalist Borussia Dortmund utslaget ur Champions League. Robert Lewandowski hade missat öppet mål och Marco Reus skjutit i stolpen i matchen mot Marseille som då stod 1-1.

Utvisad för filmning

Detta trots att fransmännen redan var avhängda i gruppen och dessutom fått Dimitri Payet utvisad för filmning. Resultatet innebar att Dortmund just då bara var trea i Dödens grupp eftersom Napoli samtidigt ledde mot Arsenal med 1-0.

Tyskarna pressade intensivt för ett segermål – och det skulle komma. I matchen 87:e minut fick Steve Mandanda kapitulera när Kevin Grosskreutz tryckte in det förlösande målet.

Spel i Europa League

Rapporten nådde snabbt Neapel där fansen började elda på sitt lag. Napoli behövde då slå Arsenal med tre mål, en minst sagt tuff uppgift trots att även engelsmännen var decimerat sedan Mikel Arteta visats ut.

I den 93:e minuten väckte också José Callejon hoppet efter att ha lobbat in 2-0. Men det blev matchens sista spark.

Domaren blåste av matchen och förkunnade samtidigt att Arsenal och Dortmund överlevde Dödens grupp.

– Vi hade lite tur i dag men förtjänade den efter vår prestation tidigare i gruppen. Nu ser vi fram emot lottningen, säger Arsenal-backen Per Mertesacker till Uefas hemsida.

För Napoli, och stjärnan Gonzalo Higuain som grät efter slutsignalen, väntar istället spel i Europa League. Detta trots att laget tog otroliga tolv poäng – men föll efter sämre resultat i en inbördes tabell mot Dortmund och Arsenal som hade samma poängsumma.

– Det är svårt att beskriva hur besvikna vi är. Men vår grupp var otrolig och vi matchade två fantastiska lag. Vi är ute men vi lämnar med huvudet högt, säger lagkaptenen Christian Maggio.