Dagens namn: Orvar

Gefle tappade poäng i slutminuterna igen

Publicerad 2013-07-14

Gefle såg ut att gå mot sin första trepoängare på tre månader.

Då klev Norrköpings Lars Christian Krogh Gerson fram och kvitterade till 2–2 i den 89:e minuten.

Gefle har haft ett tufft spelschema med både spel i allsvenskan och Europa League-kval. Norrköping har haft desto mindre att göra – 20 dagar sedan laget spelade en match.

Och det märktes att tabelltian Norrköping saknade matchtempot.

Gefle var ytterst nära att ta ledningen redan efter 13 minuter. Pär Asp hittade Mikael Dahlberg med ett fint inlägg. Men Gefleforwardens nick smet precis ovanför ribban.

Gefle spelade med en väldig fart – och efter 23 minuter kom utdelningen.

Första allsvenska målet

Alexander Faltsetas slog in ett inlägg som nickades undan av Norrköpingsförsvaret. Simon Lundevall snappade upp bollen och tryckte snyggt in en halvvolley i det högra hörnet. Mittfältarens första allsvenska mål.

Efter 34 minuter kom det så viktiga kvitteringsmålet för bortalaget. Imad Khalili dunkade in kvitteringen med vänsterfoten från en till synes obefintlig vinkel.

Trots att tempot och kvalitén i passningsspelet sjönk, gjorde hemmalaget 2–1 genom Alexander Faltsetas.

Men Norrköping kvitterade genom Lars Christian Krogh Gerson i den 89 minuten.

Gefle får alltså fortsätta jaga sin första trepoängare.