Atlético hänger på Barça i ligatoppen

Publicerad 2012-11-11

23 förlustfria matcher i följd. Sedan torskade Atlético mot Valencia - och direkt efteråt också mot Académica i Europa League.

Under söndagskvällen hittade man dock tillbaka till segerspåret efter 2-0 i derbyt mot Getafe.

Innan förra ligaomgången hade Atlético Madrid inte förlorat på 23 matcher i följd. Den sviten bröt Valencia, och i torsdagens Europa League-match borta mot Académica Coimbra förlorade Atlético på nytt.

Avgjorde i första halvlek

Under söndagskvällen skulle då Atletico återigen hitta in på segerspåret. Getafe besegrades tämligen enkelt hemma på Vicente Calderón med 2-0. Adrián López gav hemmalaget ledningen i mitten av första halvlek, innan Arda Turan utökade strax innan paus.

Getafe-försvaret gick hårt åt Radamel Falcao hela matchen, och colombianen fick väldigt få chanser att göra mål på.

I och med segern är Atlético fortsatt tvåa i La Liga - tre poäng bakom Barcelona.