Tre röda kort i skandalmatch

VM-kvalmötet Bulgarien–Armenien slutade i skandalscener med tre röda kort.

Armeniens Gevorg Ghazaryan sköt ner en bollkalle med ett stenhårt skott och visades ut.

– Jag vill be om ursäkt för mina spelares uppträdande och för Ghazaryans reaktion, säger förbundskaptenen Vardan Minasyan, enligt Supersport.

Stämningen hade varit hätsk redan tidigare i matchen, men i den 70:e minut urartade det.

Armeniens Henrik Mkhitaryan fullföljde en närkamp mot Bulgariens målvakt Nikolay Mihaylov och plötsligt var tumultet ett faktum.

När de hetaste känslorna hade lagt sig valde domaren Stephan Stüder, Schweiz, att ge Bulgariens Svetoslav Dyakov sitt andra gula kort för kvällen och Armeniens Marcos Pizzelli rött kort direkt.

Men det var inte slut där – långt ifrån.

Bulgarien vann

Fyra minuter senare fick Armeniens Gevorg Ghazaryan hjärnsläpp. Vid ett inkast på mittplanen fick han två bollar kastade till sig och i frustration över att hans lag låg under sparkade han den ena bollen med full kraft på en stackars bollkalle.

Bulgariens bänk flög upp och domaren Stephan Stüder tvekade inte att visa upp sitt tredje röda kort för kvällen.

Bulgarien vann det heta mötet i grupp B med 1–0 efter att Stanislav Manolev forcerat in bollen i mål på Ivelin Popovs passning.