Brommapojkarna bäst i Stockholm

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2013-04-18

Sen kvittering mot Djurgården på Stadion

Djurgården såg ut att gå mot tre poäng. Då visade Brommapojkarna styrka och kvitterade i slutskedet. Nu är BP bästa Stockholmslag i tabellen.

– Stockholmarna ska vara stolta över BP, säger Bojan Djordjic.

På en knappt spelbar gräsmatta på Stockholm Stadion tog Djurgården emot ett BP som kom stärkta efter senaste omgångens vinst mot Norrköping. Djurgården däremot hade varken gjort mål eller tagit poäng i årets allsvenska, och hade dessutom päron-skandalen mot Mjällby färskt i minnet.

Matchen började trevande och inget av lagen behärskade passningsspelet speciellt bra.

Djurgården lyckades dock tidigt skapa två farliga möjligheter genom Erton Fejzullahu och Nahir Oyal men BP:s Jacob Larsson lyckades med spektakulära brytningar avstyra båda situationerna.

Tidig ledning för DIF

Istället fick Djurgården utdelning i 26:e minuten då Simon Tibbling slog en vacker diagonal passning som Fejzullahu fångade upp på vänsterkanten.

Efter att ha vänt bort försvaret skickade sedan anfallaren in ett inlägg som möttes av Jawo. En distinkt nick senare kunde publiken skrika ut sin glädje efter att säsongens första nätkänning var ett faktum. Även Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson poängterade vikten av Jawos mål.

– Det var otroligt viktigt att få göra det där målet, det var ändå vårt första mål i allsvenskan, säger Pehrsson till TT.

Efter målet dominerade Djurgården större delen av halvleken utan att kunna utöka ledningen.

BP var dock inte helt ofarliga. Laget stack upp på fasta situationer och fick så när in kvitteringen i 46:e minuten då Mauricio Albornoz sköt ett farligt skott som smet strax över Kenneth Höies ribba.

BP reste sig i andra

I andra halvlekens inledning bevakade Djurgården sin ledning och BP hade svårt att komma till några heta chanser.

Närmast var Andreas Haddad i 64:e minuten då Djurgårdens försvarare Emil Bergström missade en rensning. Höie hann dock greppa tag om bollen framför fötterna på BP-anfallaren.

Djurgården utökade sedan sånär ledningen i 70:e, där Petter Gustafsson frispelade Jawo som istället för att skjuta valde att spela en offside-stående Fejzullahu.

Något som skulle straffa sig för Djurgården i 80:e minuten då Yussif Chibsah orsakade en frispark nära eget straffområde. Bojan Djordjic stövlade fram och slog ett inlägg som Jacob Larsson nickade vidare till en framstötande Andreas Eriksson. 1-1 var ett faktum.

Både BP och Djurgården låg sedan på för ett segermål, men närmare än Nicklas Bärkroths skott i stolpen och några halvchanser på slutet kom man inte.

Besvikelse och lättnad

Efter slutsignalen berättade Djurgårdens Andreas Johansson om känslorna efter den tappade ledningen.

– Det är klart att det är en besvikelse. Vi hade velat ha de där tre poängen, det hade varit fantastiskt. Om vi hade fått 2-0 så hade det nog varit klart. Nu blir det ju en fara när det är 1-0 och de chansar och kastar in lite bollar, och det är så de får sitt mål också, säger Johansson till C More.

BP:s målskytt Andreas Eriksson var desto mer positiv.

– Det är ju skönt att vi får en poäng i alla fall. Vi var inte bra i dag faktiskt. Jag krigar bara in den på bortre stolpen, det var skönt, säger Eriksson till C More.

BP bäst i stan

Resultatet innebär att Brommapojkarna ligger på åttonde plats i allsvenskan med sina fem inspelade poäng. Fyra poäng bakom ligger Djurgården och Syrianska, på 16:e respektive 15:e plats. AIK ligger efter gårdagens förlust mot MFF på 14:e plats med två inspelade poäng.

BP:s Bojan Djordjic sammanfattar sina tankar om matchen och Stockholmslagens tabellplaceringar.

– Stockholmarna ska vara stolta över BP. AIK och Djurgården har spenderat mer pengar och ska ligga högre upp än vad vi gör. Djurgården är fortfarande i kris efter 1-1 i kväll. Men ibland vinner inte de bästa lagen. Vi spelar för varandra och står upp för varandra, säger Djordjic.