Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-06

Nu har Afonso Alvés presenterat sig för Premier League – två gånger om.

Med dubbla fullträffar chockade han Manchester United.

– Han blir ännu bättre nästa år, varnar managern Gareth Southgate.

Första målet i Middlesbroughtröjan kom i slutet av februari i FA-cupmötet med Sheffield United.

Nu vet den tidigare Malmösanfallaren Afonso Alvés, 27, hur det känns att göra mål i Premier League också.

Det var efter 35 minuters spel, med United i ledningen sedan Cristiano Ronaldo svarat för ett tidigt mål, som Alvés slog till.

Brassen fick bollen till vänster i straffområdet, tog emot och avslutade snabbt med vänsterfoten – kyligt och välplacerat.

Tidigt i andra halvlek slog Alvés till igen – 2-1 och United var ordentligt i brygga. Alvés kom i princip helt fri och lyfta in ledningsmålet. Efter matchen hyllades han av managern Gareth Southtage.

– Vi har sett på träningarna att han är en avslutare, han har bra känsla framför mål. Hans mål var oerhört viktiga, säger Southgate till Skysports.com

Alves har fått en hel del kritik får sin måltorka, men Southgate säger att han aldrig tvekat.

– Man får en känsla för sådana här saker. Stundtals har han visat sin kvalitet, men jag tror ändå att det är först nästa år som vi verkligen får se det bästa från honom. Men målen i dag var fantastiska.

Alvés höll på att bli bjuden på sitt tredje mål när Unitedmålvakten Edwin van der Sar halkade vid en utrusning – men veteranmålvakten fick ut benet i sista stund och kunde avvärja.

Serieledande United satte in en mäktig press efter målet för att nå kvittering. Alex Fergusons beslut att ta in Ji-Sung Park visade sig vara ett snilledrag.

Park snurrade friskt i Middlesbroughs straffområde och serverade Wayne Rooney, som lyfte in 2–2.

För Middlesbrough betyder poängen att man nu är nio poäng före Bolton, som ligger på nedflyttningsplats.

Manchester United lär gruva sig mer över resultatet.