Ny succé för Söder

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-26

Sänkte Gefle med matchens enda mål

Succésagan om Robin Söder fortsätter.

På lördagen sköt han matchens enda mål när IFK Göteborg bortaslog Gefle med 1–0.

– Men det är tack vare mina lagkamrater som det har gått bra, säger den blyge 17-åringen.

IFK Göteborg
Han gjorde det igen Robin Söders succé fortsätter i IFK Göteborg.

Redan i den åttonde minuten slog Blåvitts fynd till. Så här beskriver Robin Söder själv målet:

– Jag vänder bort en Geflespelare och vickar bollen till Pontus (Wernbloom), som spelar tillbaka på ett tillslag. Sen skjuter jag på ett tillslag i hörnet.

Bredsidan i första hörnet var så väl placerad att Mattias Hugosson var chanslös – trots att skottet inte var särskilt hårt.

Robin Söder har nu gjort mål i tre raka allsvenska matcher. Lägg därtill ett mål i den första kvalmatchen till Champions league mot Murata och ni förstår att det har gått fort för 17-åringen, som debuterade i A-laget den 1 augusti mot Trelleborg.

Viktigt mål

I siffror är det fyra mål på sex matcher. Ett scenario han knappast ens vågat drömma om när han värvades från division 3-laget Stenungsund inför den här säsongen.

– När jag kom till Göteborg var jag inte så bra skolad, jag ville utvecklas som spelare, säger han.

Men A-laget fanns också med lite i tankarna.

– Det är klart, jag ville ju vara med och träna och känna på.

Lördagens mål kan bli viktigt för IFK Göteborg som behöver vinster för att haka på i toppen av tabellen.

Men segern satt hårt åt.

Gefle, som slåss i andra änden av tabellen och nu satsade på nyförvärven Daniel Theorin och Alexander Gerndt från start, hade de vassaste chanserna i andra halvlek.

Såväl Amadou Jawo och Hasse Berggren som Jonas Lantto var ytterst nära att kvittera.

Besviken Olsson

– Vi får problem i andra och får jaga boll. Vi har lite tur som får med oss alla tre poängen, sade IFK Göteborgs tränare Stefan Rehn, som lät en annan yngling, 16-årige Niklas Bärkroth, få chansen i den 69:e minuten.

Gefles tränare Pelle Olsson var nöjd med sina spelares insatser men besviken på matchutvecklingen.

– Återigen får vi kämpa i underläge i 82 minuter. Det är bittert och tungt, sade han och torkade svetten från pannan.

Solen sken starkt över Strömvallen och tog på spelarnas krafter.

Huvudpersonen Robin Söder hade sprungit slut på sig i den 69:e minuten och byttes då ut.

Men det var garanterat inte det sista vi såg av honom.